Selskapet

Om selskapet

F.Ad. Müller Söhne har spesialisert seg på produksjon og tilpasning av øyeproteser av glass. Tilpasningen av øyeprotesene skjer enten ved våre faste mottagelser eller på steder og sykehus vi besøker. Åpningstidene for disse mottagelsene publiseres årlig i vår reiseplan.

Å få tilpasset en øyeprotese er ikke et kirurgisk inngrep, og krever bare en times besøk hos våre spesialister. Med en øyeprotese kan pasienter som har mistet et øye gjennom ulykke, sykdom eller på andre måter, få et kunstig øye som er svært likt det andre øyet.

F.Ad. Müller Söhne har et nært samarbeid med sitt tyske søsterselskap i Wiesbaden nær Frankfurt. Selskapet sender årlig spesialister, eller okularister som de kalles, til åtte europeiske land, deriblant de nordiske landene.

F.Ad. Müller Söhne er en familiebedrift som nå drives av femte generasjon. Selskapet ble grunnlagt i østlige Tyskland i 1860, og flyttet etter tolv år til Wiesbaden der det fortsatt holder til.

Selskapet ble tidlig en aktiv deltaker i utviklingen av øyeproteser av glass i Tyskland. Sønnene til selskapets grunnleggere beskrev allerede i 1910 teknikken som i hovedtrekk er lik den som brukes i dag, i boken ”Det kunstige øyet”. Fortsatt produseres de ulike glassmaterialene som øyeprotesene består av, på samme sted i Øst-Tyskland der selskapets virksomhet startet.

Den svenske F.Ad. Muller Söhne AB ble grunnlagt i 1972 i forbindelse med en omdanning av selskapet Albert Müller-Uri i Stockholm. Selskapet har tatt imot pasienter fra norsk helsevesen siden 1924. Vi besøker øyeklinikker og synssentra i Bodø, Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Oslo minst én gang i året. Timebestilling er nødvendig for alle besøk ved våre mottagelser.

Okularist blir man ved å gå i lære. F.Ad. Müller Söhne i Wiesbaden utdanner selv okularister til virksomheten. Utdanningen tar totalt seks år. Den tyske okularistforeningen (DOG) arrangerer avsluttende eksamen.

Etter fire år i lære gjennomfører kandidaten en svenneprøve, som gir tittelen okularistassistent. Etter ytterligere to år avlegger kandidaten sin mesterprøve, og kan deretter kalle seg sertifisert okularist. Men en god okularist blir man først etter mange år i yrket.

Les mer om øyeproteser og hvordan produksjon og tilpasning foregår, på de andre websidene våre. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål eller synspunkter om informasjonen. Du kan kontakte oss på denne adressen.